De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2010"

 

De medewerkers en vrijwilligers van de tuin hebben het afgelopen jaar echter ook weer verdrietige ervaringen gehad. In januari gingen zij naar de herdenkingsplechtigheid naar aanleiding van het overlijden van Gitte Christensen. Zij was enkele jaren een gewaardeerd administratief medewerkster. Het was heel bijzonder om te zien hoeveel vrijwilligers en medewerkers van de dienst Sport en Recreatie hierbij aanwezig waren. Helaas wordt de tuin keer op keer met ziekte of sterven geconfronteerd; het is mooi dat het streven is om daar omheen een warme sfeer te creëren.
Als we terugkijken naar de activiteiten van het afgelopen jaar zijn een paar hoogtepunten te noemen:
De lichtjesavond was een groot succes, de tuin zag er beeldschoon uit en medewerkers en vrijwilligers zijn na een gezellige gezamenlijke maaltijd in het zonnetje gezet.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

De opening en de slotdag van het tuinseizoen werden heel goed bezocht, waarbij de activiteiten rond het thema: Indonesië erg gewaardeerd werden. De avond over vleermuizen en nachtvlinders liet een onverwacht grote opkomst zien, Voor de dichtersavond kwam een kleiner gezelschap, maar de avond was heel sfeervol.
Een terugkerende steunpilaar in de activiteitenkalender is de reeks rondleidingen die Frans Advokaat ieder jaar organiseert. Er valt dan niet alleen veel te leren en te bewonderen, maar ook te genieten van smeuïge en humoristische verhalen rond de verschillende planten. Frans, hartelijk bedankt voor je trouwe en enthousiaste inzet!

Tenslotte willen we u allen hartelijk bedanken voor uw steun en u fijne uren toewensen bij een bezoek aan onze Botanische Tuin,     
Lieke van der Ree (voorzitter Stichting Vrienden van de Botanische tuin Kralingen)
Wilt u onze nieuwsbrief liever per e-mail ontvangen, meldt u dat dan op
vrienden@botanischetuinkralingen (zie ook bij contact)

Terug