De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2011"

De renovatie van de tuin vordert gestaag. Ook dit jaar is er weer een deel opgehoogd. De nieuwe halfverharding is bijna in de hele tuin aangebracht waardoor de tuin goed be-gaanbaar is voor kinderwagens en rolstoelen. Wat betreft de beplanting zijn er een paar nieuwe aanwinsten vermeldenswaardig: de vaantjesboom en een aantal orangerieplanten. Wie de afgelopen maanden de kas bezocht kon zich verbazen over de zoete geuren die de bloesem van het mandarijn- en sinaasappelboompje verspreidden. Als de temperatuur buiten wat hoger wordt kunnen deze grote potplanten weer naar buiten. De kas zal in de lente dankbaar gebruikt worden om nieuwe plantjes voor de tuin op te kweken. En als het regent of erg koud is, is de kas ook een prima plek om mensen te ontvangen tijdens de activiteiten zoals tijdens de lichtjesavond op 19 december. Het sneeuwde op die ochtend zo, dat de tuin onder een dik pakket sneeuw lag. De hele dag werd eraan gewerkt om de tuin ’s avonds versierd te hebben met kaarsjes, vuurkorven en slingers kerstverlichting.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Om vijf uur kwamen de eerste gasten: de vrijwilligers en medewerkers van de tuin die een maaltijd en present aangeboden kregen als dank voor hun inzet. Om zeven uur kwamen vrienden en buurtbewoners om met ons het jaar af te sluiten. Er waren zoveel gasten dat oliebollen, chocolademelk en glühwein schoon op waren.

In het veelbewogen afgelopen jaar beleefden we ook twee dieptepunten. Weer overleed er dit jaar een vrijwilliger die veel voor de tuin heeft betekend: Jan Huijgen. Hij was een graag geziene, enthousiaste, capabele ‘klusser’ die de schuur en het vlinderkasje renoveerde en menig timmer- en schilderwerk op zijn naam heeft staan. Het ‘egelhuis’ herinnert ons bij iedere wandeling in de tuin aan hem.
Van geheel andere aard , maar wel een dieptepunt, was dat ons eind oktober de mededeling bereikte dat het voorstel van het DB van de deelgemeente was om in vier jaar gefaseerd de financiering voor de tuin bijna totaal stop te zetten. Concreet zou deze maatregel betekenen dat we van Ron, die al zoveel jaar in de tuin werkt, al eind december 2010 afscheid zouden moeten nemen.

Terug
Vervolg