De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2013"

Het vorige jaar kende een paar hoogtepunten: één daarvan was de opening van de blinden- en slechtziendenroute op 13 mei door twee leden van de St. Ver. Gehandicapten Rotterdam. De Stichting Mee en Stichting Visio waren ook vertegenwoordigd en de route werd gelijk door enkele slechtziende mensen uitgeprobeerd. Er staan in de tuin 14 potten met in de deksel gaten met plantjes erin, vruchten, verschillende soorten bast enz. Bij iedere pot hoort een kleine uitleg en een opdrachtje (ook in braille). Besloten werd dat de route in het vervolg ’zintuigenroute’ genoemd zal worden.
Op een zaterdag in juni werd een aparte rondleiding georganiseerd voor slechtzienden en slechthorenden. Wat opviel was de grote interesse van de deelnemers in de tuin, en hun enthousiaste en levendige onderlinge contact. Drie doventolken hielpen daarbij.
Vaste programmapunten zijn ieder jaar de Open Tuinendagen en de Kunstroute. Dit jaar kwam daar de Open Monumentendag bij. Tezamen waren deze activiteiten goed voor honderden bezoekers.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Hoogtepunt van het jaar was zonder twijfel het bezoek van burgemeester Aboutaleb op 2 september. Op die dag begon het honderdste levensjaar van de tuin en werd het boekje gepresenteerd dat Lou de Boer schreef over de geschiedenis van de tuin. De feestelijke middag werd bijgewoond door meer dan honderd gasten, waarvan velen al sinds lang met de tuin verbonden zijn. Na het afwisselende programma van zang van het Goylants Kamerkoor en speeches werden de aanwezigen getrakteerd op een feestelijk hapje en drankje (met dank aan de sponsor Ploum Lodder en Prince).
Op 30 september werd de open zondag opgeluisterd door musici van de Vereniging van Amateur Kamermusici In Rotterdam (Vakir). Het thema van deze dag was: ‘de aardappel’, en er is genoten van de gefrituurde hapjes die Ron Ch., Ruud en Bizhar maakten.
Ten slotte was er op 14 december de Lichtjesavond. Het is leuk om te merken dat de medewerkers van SenR, vrijwilligers, de oud- vrijwilligers en de buurtgenoten van de tuin zich hier ieder jaar op verheugen. De maaltijd was dit jaar een gift van de Vereniging Jericholaan als dank voor het feit dat deze haar 110e verjaardag in de tuin mocht vieren. Natuurlijk ontbraken ook dit jaar de kerstkransen voor de vrijwilligers, de oliebollen en chocolademelk/glühwein niet.

Terug