De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2015"

Het herfstfeest op zondag 21 september stond in het teken van een ‘boerendag’ in samenwerking met de kinderboerderij de Kraal.  In de tuin  stonden kraampjes binnen dit thema: een imker, een workshop ecoprinten (printen op wol met natuurlijke plantenkleurstoffen uit de tuin) een workshop papier maken en een paddenstoelenkraam. Een vrijwilligster op de tuin had brood en cake met oergranen gebakken voor de tuingasten. Zij borduurde hiermee voort op het initiatief van onze beheerder Jack om dit jaar oergranen (o.a. Tef) in de tuin te zaaien.
Voor de Verborgen Tuinendagen op 13 en 14 juni hadden de vrijwilligers en Jack hard gewerkt om de tuin op haar mooist te presenteren.
In het weekend van 11 en 12 oktober was de tuin geopend voor de jaarlijkse kunstroute Kralingen/Crooswijk. Een aantal kunstenaars was in de tuin aanwezig. Op 11 oktober regende het pijpenstelen, maar op 12 oktober is de tuin goed bezocht. In de namiddag was de bewonersvereniging Jericholaan te gast voor de jaarlijkse borrel. Dit gezellige evenement werd goed bezocht.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

De afsluiting van het jaar, de traditionele Lichtjesavond, vond plaats op vrijdag 19 december  met een maaltijd voor de medewerkers, vrijwilligers en het bestuur van de stichting. De voorzitter dankte allen voor hun inzet in het afgelopen jaar en iedereen ontving een kerstkrans. Vanaf 19.00 uur werden de vrienden van de stichting en omwonende belangstellenden getrakteerd op chocolademelk, glühwein en oliebollen. In de tuin stond de Rotterdamse kunstsmid Ruud van “In Vuur en Vlam”. In een oven met open vuur mochten de tuingasten hun eigen ijzer smeden. Dit was een prachtig gezicht en een groot succes onder de kinderen.
De rondleidingen van Frans Advokaat zijn het afgelopen jaar met belangstelling gevolgd, hartelijk dank Frans! Voor de kinderen (onder begeleiding van hun ouders of grootouders) was er de route die gelopen werd in het kader van het Jeugdvakantiepaspoort. In de tuin wordt het hele jaar door een “rugzakroute” voor kinderen van 4-8 jaar op de woensdagmiddag aangeboden.

Terug
Vervolg