De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2016"


Voor de kinderen (onder begeleiding van hun ouders of grootouders) was er ook dit jaar de Jeugdvakantiepaspoort-route. In de tuin wordt het hele jaar door een ‘rugzakroute’ voor kinderen van 4-8 jaar op de woensdagmiddag aangeboden. Goed idee voor verjaarsfeestjes!

Er waren in 2015 weer tal van leuke activiteiten in de Botanische Tuin. Op 3 mei was het Lentefeest, voor de kinderen werd er een leuke workshop gegeven door begeleiders van Stichting Steensoep (natuureducatie), de volwassenen konden leren om een heerlijke pesto te maken van planten uit de tuin en jong en oud maakte een overweldigende hoeveelheid bloemstukjes. We vierden dat de tuin in tien jaar gerenoveerd werd en nu zo mooi is geworden!

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen


Op 5 mei organiseerde Stichting Pacific Enterprises Unlimited, zoals ieder jaar weer een hele leuke creatieve theaterdag in de tuin voor ca. 100 kinderen.

Een nieuw evenement was het Midzomerfestival op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni. Er was een beelden-tentoonstelling in de tuin en Dansgroep Haarlem verzorgde een indrukwekkende voorstelling. Op verschillende plekken stonden de dansers/musici en brachten een lied of een verhaal ten gehore aan groepjes bezoekers die door de prachtig verlichte tuin geleid werden. Het maakte op allen een bijzondere indruk en daaruit vloeide het besluit voort om in 2016 weer zo’n Midzomerfeest te organiseren. Geweldig dat deze dansgroep haar voorstellingen speciaal voor onze tuin maakt.

.

Terug
Vervolg