De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2018"


De inzet van onze grote groep vrijwilligers was ook in 2017 van enorm belang voor onze tuin. Een groepsuitje naar de Hortus in Leiden onder leiding van beheerder Jack de Graaf zorgde voor nog meer samenhang in de groep en de nodige inspiratie!

Ondanks de Feyenoord kampioenswedstrijd was de opkomst bij het Lentefeest op 14 mei toch heel gezellig, mede door de muzikale omlijsting van salonorkest Pistache.

Het Midzomerfestival Kralingen trok met de festivalopening en het optreden van Danshuis Haarlem de nodige bezoekers naar de tuin. Dit bleek weer een prachtig decor voor een aangrijpende voorstelling.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Sinds 2017 zet de trend zich in dat gezelschappen zelf met een verzoek komen om in de tuin te mogen performen. Zo trok het gezelschap Ghost een internationale groep jonge kunstliefhebbers met een speciaal op de omgeving geïnspireerde voorstelling. Niet nieuw maar wel weer zeer geslaagd: de jaarlijkse kindertheaterdag van de stichting Pacific Enterprises.

Het herfstfeest op 17 september met haar vele kraampjes en bezigheden was een geslaagd feest met als hoogtepunten het optreden van folkzanger Jasper Schalks en de schilderworkshop van kunstenares Lorène Bourguignon.
Een vast succesnummer in ons activiteitenprogramma waren ook dit jaar rondleidingen van Frans Advokaat en de 250 speurtochten.

De traditionele Lichtjesavond had plaats moeten vinden op vrijdag 15 december. Helaas moesten we deze, voor het eerst in 10 jaar, door enorme wateroverlast in de voorgaande dagen afblazen.

Terug
Vervolg