De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
Educatie
Kids op een bankje

Educatie is een belangrijke taak voor de Botanische Tuin. In samenwerking met het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie Kralingen organiseert de tuin lessen en activiteiten voor het basisonderwijs. Zo wordt er in ieder seizoen een route uitgezet voor kleuters: het 'kabouterpad'. Kinderen uit de middenbouw volgen de vlinders in hun ontwikkeling en leerlingen uit de bovenbouw gaan op ontdekkingsreis door de tuin en wijk. Ze leren van alles over de herkomst van producten zoals cacao, katoen en thee.
Het libanon-lyceum maakt regelmatig tijdens biologielessen gebruik van de tuin. Daarnaast wil de Botanische Tuin Kralingen zich met educatie richten op andere doelgroepen zoals gezinnen en volwassenen. Hierbij kan gedacht worden aan het aanbieden van workshops, rondleidingen en speurtochten. Ook wordt de tuin bezocht door de buitenschoolse opvang.

 

Educatie/Edutainment
Edutainment

Om de bezoekers intenser te kunnen laten genieten van de collectie bomen en planten willen we de bijzonderheid hiervan benadrukken door edutainment: educatie door recreatie, voor jong en oud. Door middel van uitdagende activiteiten wordt er informatie gegeven aan volwassenen en kinderen. Vooral voor gezinnen is dit een leuke manier om de tuin te ervaren.

Educatie