De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
"Jaarverslag 2021(1)

Het Stichtingsbestuur was in 2021 als volgt samengesteld: Reineke Bierenbroodspot, voorzitter, Joppe Burgers, penningmeester; Selma Roenhorst, secretaris; Nel van Holst, lid; Judit Bax, lid.
Het bestuur kwam dit jaar tienmaal in vergadering bijeen op 25/01, 15/03, 20/04, 21/05, 14/06, 07/07, 06/09, 01/11, 04/11 (overleg met Stichting Natuurstad) en 29/11, waarvan de meeste keren via Teams online.

Inleiding
De Stichting heeft dit jaar wederom vele activiteiten op de tuin moeten annuleren wegens de coronamaatregelen. In 2021 was de tuin tijdens de lockdown gesloten tot 30 maart voor publiek en – helaas – ook de vrijwilligers. Tijdens de tweede lockdown die startte op 13 november, ging de tuin opnieuw dicht om ook de rest van het jaar niet meer open te gaan.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Activiteiten
In de zomermaanden hebben er gelukkig wel activiteiten kunnen plaatsvinden: een schrijfworkshop Koester Groen! van Willy Hilverda, een boekpresentatie van Jan Wagner, de kunstroute Kralingen, een aantal rondleidingen van Frans Advokaat, evenals de eindpresentatie van de Artists in Residence 2021.

Vrijwilligers
Helaas hebben de vrijwilligers dit jaar het grootste deel van de seizoenen wederom niet in de tuin kunnen en mogen werken vanwege de gehanteerde coronaregelgeving. Dat zowel de tuin, de vrijwilligers en onze bezoekers hier voor het tweede achtereenvolgende jaar flink onder te lijden hebben gehad, spreekt voor zich. Treurig nieuws was voor ons dit jaar dat één van de trouwste vrijwilligers, Ruud Kroll, op 17 mei is overleden. Ter nagedachtenis aan Ruud zal een kersenboom geplant worden.
Volgende