De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief April 2021"

Met volop voorjaarsbloeiers, het feest van de bloesemende magnolia en de uitbottende bomen is onze Botanische Tuin Kralingen op dit moment een feest voor de zintuigen. Helaas is de tuin in verband met de maatregelen ter bestrijding van Covid-19 nu nog gesloten voor publiek. Gelukkig zit er verandering in de lucht en hopen tuinman Ton van der Roer, zijn onmisbare vrijwilligers en de stichting Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen u binnenkort weer persoonlijk te kunnen ontmoeten in onze prachtige stadsoase!
Waar het nog te vroeg is voor het presenteren van een activiteitenprogramma wordt al wel gewerkt aan de planning van onze bekende rondleidingen, wellicht een concert en een presentatie van het werk van onze Artists in Residence Mirian Zimmerman en Inge Hoefnagel. Juist in deze bijzondere tijd levert de tuin volop inspiratie voor hun kunst. Het resultaat delen we graag met u via mail en social media.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen
De Tuin in 2020

Beplanting
Omdat de vrijwilligers in 2020 in totaal slechts twee maanden op de tuin konden werken, ontstond er veel achterstand. Zo is er helaas niet gezaaid en heeft de tuin het moeten doen met de planten die er nog stonden. Het verwijderen van onkruid is een grote klus geweest. Sommige stukken waren er zo erg aan toe, dat ze zijn uitgegraven en opnieuw ingeplant met groenbemesting. De stichting houdt rekening met mogelijke extra kosten voor nieuwe planten. Goed nieuws is dat vrijwilliger en hovenier Natascha Hendriks door Natuurstad voor een dag per week is aangesteld op de tuin. Zo kon een begin gemaakt worden met het aanbrengen van de langverwachte naambordjes voor de bomen en planten, deels gefinancierd door de stichting. We groeien gefaseerd naar een volledig bestand van alle bloemen- en plantennamen.

Door de wateroverlast in maart 2020 is helaas opnieuw een mooie oude boom gesneuveld en daar lijkt het niet bij te blijven. Om de ergste nood te lenigen is met hulp van de stichting een pomp aangeschaft die samen met een tweede kleine pomp ook wordt ingezet om tijdens droogteperiodes de tuin te bewateren met water uit de sloot.

Vervolg