De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief April 2022"

Beste vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Wat is het goed om u weer ‘gewoon’ welkom te kunnen heten in onze Botanische Tuin Kralingen! Kom vooral snel langs om te genieten van het voorjaar en de veerkracht van onze bomen en planten. Waar eerder onderhoudsachterstand ontstond doordat onze vrijwilligers door de coronasluitingen niet aan de slag konden, is inmiddels hard gewerkt en dat kun je zien! Natuurlijk staan er voor het komend seizoen weer activiteiten voor jong en oud op het programma.

Groei en bloei
Ook 2021 stond in het teken van de verplichte sluitingen in voor- en najaar. Hoe belangrijk de inzet van onze vrijwilligers voor de tuin is, werd al snel zichtbaar. Ondanks het harde werk in de perioden dat dit wel kon, moest er veel gerooid worden om woekerende planten enigszins in toom te houden. Voor bollen, zaden en nieuwe aanplant is inmiddels extra geld uitgetrokken.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Positief is dat planten en bomen steeds vaker gemarkeerd zijn met fraaie bordjes, een gezamenlijk project van de stichting Vrienden en Natuurstad. Niet prominent zichtbaar maar niet minder belangrijk waren onze bijenvolken, deskundig en met veel liefde verzorgd door imker Jolanda van Houten.

Moeilijk jaar
Helaas sneuvelde dit jaar onze oude esdoorn. Op deze plek komt een Slaapboom. Als herinnering aan trouwe vrijwilliger Ruud Kroll die in mei 2021 plotseling overleed is een kersenboom geplant. Dit markeert ook een droevige episode in een bijzonder jaar voor onze vrijwilligers. Met kleine attenties en een groen kerstpakket, probeerden we de band met onze vrijwilligers hecht te houden.

 

Vervolg