De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief April 2022"

Basisaanpak wateroverlast

Waar we eerder de noodklok moest luiden over de wateroverlast die in onze tuin vooral gezondheid van de bomen bedreigt, is nu gelukkig vooruitgang te melden. Samen met Natuurstad, de gemeente Rotterdam en Rotterdams Weerwoord is onderzoek gedaan en een basisaanpak vastgesteld. Die zal in 2022 worden uitgevoerd. Maatregelen zijn gericht op een betere bodeminfiltratie en afvoer van regenwater. Aan de westkant van de tuin komt drainage, aan de oostkant worden enkele ondiepe grindputten gegraven. Als het even kan wordt ook een verbinding tussen de twee tuindelen aangelegd die kan worden afgesloten of opengezet.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

Artists in Residence

Beeldend kunstenaars Inge Hoefnagel en Mirian Zimmerman volgden Willem van Hest op en werkten in 2021 als Artists in Residence in onze tuin.
Mirian deed onderzoek naar bladvormen, doorkijkjes en kleuren groen. Inge oriënteerde zich op planten en bomen met een ‘verhaal’. Zo kwam het dat bezoekers in juli konden genieten van wapperende zijden vanen, een prieel met schilderijen en van een performance rond de fontein en mysterieus werk in het zadenhuisje.

Tijdens de Kunstroute Kralingen in oktober trokken hun eindpresentaties ondanks het slechte weer een enthousiast publiek. Inge en Mirian hebben voor 2022 het stokje overgedragen aan Vladimir Radujkov. Hij zal elke maand een nieuw werk vanuit de tuin maken, hierbij ook financieel gesteund vanuit het CBK Rotterdam.

Natuurlijk was ook dit jaar de tuin vertrekpunt van enkele sfeervolle rondleidingen door Frans Advokaat.


Terug
Vervolg