De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
  "Nieuwsbrief Maart 2008"

Aan de vrienden van de Botanische Tuin Kralingen.

Langzaamaan wordt het lente in de tuin. Het is fascinerend om te zien hoe verschillend en hoe mooi de knoppen van diverse planten, heesters en bomen opengaan. Ook door de medewerkers is de laatste tijd weer hard gewerkt. Het gedeelte van de tuin bij de muur van de Cederstraat is opgehoogd en er zijn planten uit de Ooievaarsbekfamilie, de Papaverfamilie, de Ranonkelfamilie, de Ruwbladigen enz. geplant. Eén dezer dagen komt de aannemer de paden rond dit gedeelte voorzien van de nieuwe halfverharding (Hanzegrandt). Dan zullen bezoekers met een kinderwagen of rolstoel ook dit deel van de tuin kunnen bereiken. Ook de bouwwerken kregen aandacht: de oude kas is afgebroken en het vlinder kasje wordt gerenoveerd . Er is een open plek ontstaan waar activiteiten kunnen plaatsvinden. In de toekomst zal deze in samenhang met de nieuwe kas worden ingericht. Verder worden er nieuwe Clematisplanten gezet tegen de pergola en er wordt druk gewerkt aan de etikettering van de planten in de tuin.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen
  "Boomplantdag"

Op “Boomplantdag” zijn door schoolkinderen drie bomen geplant: een Nothofagus, een wilde appel en een pruim. Het was voor de kinderen een leuke en leerzame dag. Voor de schoolkinderen zijn dit seizoen al weer diverse activiteiten gepland. Zo wordt b.v. voor middelbare scholieren aan een project gewerkt waarbij het thema is: het veranderende klimaat.

Tenslotte willen we u allen hartelijk bedanken voor uw steun en u fijne uren toewensen bij een bezoek aan onze Botanische Tuin,
Lieke van der Ree
(voorzitter Stichting Vrienden van de Botanische tuin Kralingen)
Wilt u onze nieuwsbrief liever per e-mail ontvangen, meldt u dat dan op
vrienden@botanischetuinkralingen (zie ook bij contact)

De Boomplantdag