De Botanische Tuin KralingenLike us op Facebook
vervolg
"Nieuwsbrief Maart 2014"

 

In de tuin is een bronzen beeldje geplaatst van een meisje dat naar de school kijkt, het symboliseert de band tussen school en tuin. Het is gemaakt door kunstenares Yvon van Wordragen, die ideeën van leerlingen van het Libanon erin verwerkte. De school kreeg dit beeldje bij haar eeuwfeest cadeau en de tuin heeft het in bruikleen.
De andere activiteiten: Verborgen Tuinendagen, de zigeunermuziek/dans, Kunstroute, waren een succes, zolang het weer het toestond. Tijdens de tweede dag van de Kunstroute stond de tuin blank door de overvloedige regenval…

Traditiegetrouw trokken de rondleidingen van Frans Advokaat weer vele geïnteresseerden. Voor kinderen is een nieuwe ‘rugzakroute’ ontwikkeld, naast de speurtocht in het kader van het Jeugdvakantiepaspoort. Jack is hiertoe bijgestaan door Vera Nollen, een nieuwe vrijwilligster. Hartelijk dank, Vera en Frans.

Stichting Vrienden Botanische Tuin Kralingen

De Lichtjesavond vorig jaar december was als vanouds gezellig. Medewerkers en vrijwilligers van de tuin kregen na de gezamenlijke maaltijd een dankwoord en een attentie van de Stichting. Extra aandacht was er voor het feit dat Nettie ’t Hart afscheid nam als secretaris van het bestuur Vrienden van de Botanische Tuin Kralingen. Wij willen haar ook langs deze weg nogmaals bedanken voor de 7 jaren toewijding aan het werk voor de stichting. En wij zijn blij dat we kunnen melden dat haar plaats in het bestuur wordt overgenomen door Selma Roenhorst.

Een klein nieuw initiatief is de “Foto van de maand”. Hebt u een mooie foto op de tuin gemaakt, dan kunt u die sturen naar lydiasnijder@hotmail.com en jjw.degraaf@rotterdam.nl Wordt de foto gekozen dan krijgt hij een mooie plaats op de website en in de tuin.

Terug
Vervolg